Запознанства с жени на плажа. Плажни свалки.

BeachDatingЗдравей! В тази статия ще споделя с теб личното си мнение за това кои подходи и начини, според мен са най-успешни, щом се отнася до „забивки” с жени на плажа.

Лято е и знам, че този въпрос се върти из умовете на всеки необвързан мъж, който отива до морето, уж да се попече малко.

А може би защото и на мен винаги ми е било интересно, да разгадая кода, за това как е най-удачно, да се запознаеш с някоя девойка на плажа. 

От миналата година си бях решил, да изпробвам абсолютно всичко, за което се сетя и после да опиша случките и изводите от станалото.

Ще започна първо с това, че плажа малко или много може да се сравни с голям нощен клуб. Приликата е, че както и в клуба, така и на плажа има много хора, които не се познават един с друг. Има различни хора (такива които са сами, двойки и компании по трима, четирима и повече) и като цяло е силно социално място, което предразполага добра обстановка, за случайни и преки запознанства.

Има и няколко разлики, разбира се  – въпреки, че има възрастни хора и малки деца добрата новина е, че повечето са в трезво състояние и няма силна музика, която да пречи на комуникацията.

Разбирайки тези неща, това което аз правя е: първо една обиколка, за да „изследвам територията”.

Има ли изобщо някой, с когото бих искал да се запозная, има ли някой, когото вече познавам, къде би било най-добре да си разположа багажа и т.н.

Една разходка от 200-300м по мокрия пясък и после обратно по сухия измежду хората са достатъчни и после си разполагам хавлията.

Това е когато съм сам.

Когато съм с някой друг или с повече хора, първо сядаме някъде и после си правя обиколките и евентуално се местим на по-добро място.

 

Така де сега по същество.

Първо нека да изброя нещата, които според мен нямат много полза и не са ефективни, въпреки че всичко е относително:

1. Постоянно местене на багажа и хавлията с цел тя да забележи. Няма много ефект и изглежда все едно е по неволя. По-добре се установи на едно място и евентуално, ако си намериш по-добро или видиш някой добър приятел, тогава се измести.

2. Клишета от сорта: „имаш ли огънче, колко е часът, топла ли е водата, виждали ли сме се някъде”. Освен ако наистина не я познаваш или тя не показва някакви индикатори, че те е заинтересувана от теб, тези са доста изтъркани и нямат поле за изява след като се изрекът.  (въпреки, че пак казвам това е относително, контекста и начина на поведение определя всичко).

3. Умишлено перчене и натягане, за да се привлече внимание. Доста е детинско, може би е действало при някои момичета, но като цяло не ми се струва удачно. Ако пък имаш атлетично тяло и си тренирал зимата, за да го покажеш лятото на плажа – браво за което (това не отричам, че помага, но не е същественото) просто се дръж естествено и не преувеличавай!

4. Не се сещам сега… може би впоследствие ще допълня.

 

Ето сега и подходите, които съм изпробвал, които действат и може да пробваш, без да приличаш на някой простак или натрапник.

Обикновено повечето момичета, които ходят на малки групи ( от по 2, 3 ,4 ) и то през деня или където има много хора, са там да си прекарат добре, да се забавляват и даже ми се струва, че някои търсят да се запознаят с мъже.

По принцип при такива си от далеч, ако няма друга хавлия около тях, ако се смеят и са най-вероятно сами и това е добър индикатор, че биха се запознали без проблем с някой със същото настроение.

На мен често ми се случва просто да се разхождам по плажа бавно , леко усмихнат и да гледам хората, и когато видя някое момиче да се усмихва, изчаквам да погледне насам и просто и махам с ръка или и се изплезвам направо.

Често пъти те се смеят на това и ако не съм ги подминал се спирам и започвам да си говоря с тях (вече няколко пъти ми казват, че уж ме припознали с друг, което аз мисля за небивалица). Ако пък съм ги подминал, на връщане ако са още там се спирам и пак им се усмихвам, и така се запознавам с тях.

Същото важи и когато съм седнал на хавлията си. Примерно, ако в близост до мен има някое момиче и ме гледа, аз се старая да я гледам, докато тя първа не измести погледа си встрани, после като погледне пак й махвам и тя като започне да се чуди какво става отивам и се запознавам с нея, ако може дори я каня тя да дойде.

В тези ситуации е най-важно да се разпознае в какво настроение са самите те, защото не винаги се държат така.

Когато са легнали на хавлията по корем или по гръб с шапка на лицето и просто се пекат тогава,  колкото и да махаш очевидно няма  как да обърнат внимание. Също когато гледат настрани или си говорят една с друга, без да обръщат много внимание на околността. Така, в тези случаи подходите са други.

В подобни случаи трябва да се използва някакъв вид директен подход. Ето какво според мен е най – ефективно. Това смятам, че е най-добрия най-не обезпокояващия начин, без да се налага да изпитваш тревога от приближаване или да си мислиш, че изглеждаш натрапчиво. За целта обаче трябва да си сам и да имаш някаква раница или чанта у теб.

Виждаш група момичета /две, три или повече/ ( за едно не съм сигурен, но не виждам защо да не действа и за едно), отиваш до тях и ги питаш: „Хей, имате ли нещо против, да ми наглеждате нещата, докато аз отида да поплувам малко?”

 

По този начин, трудно биха отказали, най- много да кажат, че си тръгват след 5 минути, при което ти пак кажи, че все пак ще ги оставиш до тях.

После влизаш във водата за 3-4 минути и като излезеш може да подхвърлиш нещо шеговито като: „радвам се,че чантата ми е още тук, нали не трябва да проверявам дали всичко си е на мястото, имам вътре пари и телефон, какво става, изумен съм че всичко е наред”.

Това е в шеговит тон и по този начин лесно чупиш социалната бариера, и от там може да продължиш да говориш по някоя друга тема и вече е лесно.

 

Запознаване с цели компании.

Както казах вече, плажът си е социално място и това предразполага, да се запознаеш с цели компании. Често ми се е случвало да се запознавам със смесени компании – момчета и момичета, което пак е по-добре от нищо.

Тук просто е нужно желание, да се срещаш с нови и интересни хора, макар че доста пъти не се оказват такива.

Какво правя – гледам за някои, които играят някакъв групов спорт – плажен волейбол, футбол или обикновено подаване на топка.

 

Ако не са прекалено много и не са се разпределили вече, просто ги питам дали става да се присъединя, после говоря малко с момчетата, питам ги от къде се познават, за да разбера връзките помежду им (може да се колеги, брат и сестра, братовчеди или просто приятели).

 

Нататък като пообщувам малко с момчетата и веднъж като ме „приемат в групата”, мога да се позакачам и с момичетата, и вече става лесно. Най-важното е да си в добро настроение, да не излъчваш негативизъм и да имаш желание. Ако пък не ти допадат, можеш лесно да кажеш, че трябва да тръгваш и да потърсиш други.

Е, ще приключвам за сега… Имаше няколко „забавни” истории, които мислех да споделя, но явно ще ги допълня друг път, че сега времето много напредна, а ме чакат и други неща.

Ако пък искаш по-специфични и точни съвети, научно и психологически обяснени, може разгледаш някои от книгите ми на страницата с продуктите – в тях съм събрал много полезна информация по темата за запознанства, като цяло синтезирана на едно място.